čtvrtek 10. října 2013

Dnes jsme vyjeli po zámcích..První cesta vedla do Hradce nad Moravicí.Je zde velký zámecký komplex.Nádherný..skoro pohádkový červený zámek ..porostlý barevnými liánami popínavek.Pak bílý zámek a za ním vysoká bývalá vodní věž.To vše v krásném parku vysoko nad krajinou.
Další perla byla zámek Raduň.Původně má před ním být veliký rybník  ale ten je  momentálně opravován ale nevadí.Záplavy barevného listí  mají své kouzlo.K zámku patří ještě opravená krásná sýpka a skleník.
Další cesta vedla na zříceninu Vikštejn.Zříceniny mám moc ráda..můžete si představovat jak kdysi na místě kde stojíte či chodíte byly..sály,chodby..zde je i hodně sklepení...škoda že jsme neměla baterku,lákalo mě juknout i do otevřených sklepních prostor.Byli jsme tam úplně samy..tak kouzlo okamžiku nikdo nerušil.Prostě skvělé.


Nakonec jsme hladový ale příjemně unavení zajeli na svělou večeři do tohoto penzionku.Mohu vřele doporučit každému kdo se bude pohybovat v okolí Opavy..Nového Jičína a vůbec v tomto regionu.Krásné místo,skvělé prostředí,moc dobrá kuchyně za velmi rozumné ceny.A pro děti i rekreační sportovce určitě ráj.

Žádné komentáře: